Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, Disember 08, 2010

Hairan!!! Khir Toyo yg kena cekup, kenapa pula Nik Aziz yg tiba-tiba sakit ?


Pelik juga kan, baru saja bekas Menteri Besar Selangor ditahan oleh sepasukan pegawai SPRM tiba-tiba saja kita di Malaysia ini dikejutkan dengan berita bahawa Menteri Besar Kelantan YAB Datuk Nik Aziz Nik Mat jatuh sakit dan telah dimasukkan ke Hospital untuk diberikan rawatan lanjut.

Saya bukannya nak mempersendakan tentang orang-orang yang sakit ni tetapi kalau ianya terjadi kebetulan sekali disaat ada pihak yang dikira berkemungkinan sedang mengatur langkah untuk bertandang ke pejabat beliau misalnya tetapi tiba-tiba saja orang berkenaan jatuh sakit dan sebagainya maka bukankah ini akan menimbulkan perasaan pelik pada diri kita atau orang lain juga ? Lebih kurang macam dalam adegan filem 'Madu Tiga' saja kan he he he..

Walauapapun seandainya beliau benar-benar sakit maka sebelumnya kita semua harap agar beliau segera bertaubat serta sedar dari kesilapan yang pernah dilakukan dan tinggalkan Pakatan 'memusnah' Rakyat dan kita doakan supaya kesihatannya segera pulih dan kembali bertugas seperti sediakala namun sekiranya beliau hanya bersandiwara kerana cemas melihat logo SPRM dan semakin dekat ooohhhh baik janganlah buat lawak-lawak macam tu sebab kalau boleh contohilah bekas MB Selangor YB DS Dr Khir Toyo yang relax saja berdepan dengan semua tu dan tak gentarpun malah mahu agar kesnya itu segera dibicarakan tidak seperti pengkhianat bangsa negara Anwar Ibrahim yang berkali-kali minta ditangguhkan kes dia.

4 ulasan:

Jeffry berkata...

KLU ORG DOLU2 CKP..ITU 'PEMBAWAKKAN' ATAU DLM ERTI KATA LAIN "ORG LAIN SAKIT DIA YG KENE TANGGUNG AKIBATNYE' >:]

Gerakan Timur berkata...

nama dia ngn menantunya dalam waiting list sprm agaknya..

Megat Alam Gempita berkata...

Mesti dia maki hamun, "sapo dok doa kawe masuk spita nih stemek celako...celako...celako"

hilbert berkata...

Bro Jeff : jangan2 penyakit Anwar berjangkit kepada Nik Aziz pulak..

Gerakan Timur : ye ke bro..jadi sekarang mereka berdua tengah genggem kertas nombor giliranlah hehe

Megat : Nik Aziz akan kata 'ini sakit peribadi'...bukan PAS ;)

Arkib Blog