Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, Oktober 29, 2010

Dr Ansari 'tersungkur' kali ke-2 di Kpg Gas Sandakan, nasib baik ada Hj Hadi !

 (kelihatan MB Selangor TS Khalid cuba membantu Dr Ansari naik sambil ditolak dari bawah oleh petugas-petugas jentera pilihanraya PKR, ...kesian kan)
(jelas DS Hadi dalam keadaan yang amat keletihan terduduk ditepian pantai setelah cuba untuk menyelamatkan Dr Ansari 'tersungkur' untuk kali kedua sebelum bertarung pada 4 November depan, betul tuuuu...)

Calon PKR untuk Pilihanraya Kecil Parlimen P.185 Batu Sapi Sabah, Dr Ansari Abdullah sekali lagi hari ini telah jatuh ke dalam laut apabila salah satu papan jeti yang menghubungkan rumah-rumah perkampungan air di Kampung Gas berhampiran Sandakan telah roboh ketika beliau melawat kawasan itu dengan para pekerja kempennya.

Sebelum itu di sebuah kampung air di Api-api, Dr Ansari juga telah jatuh disebabkan kayu yang reput dua hari yang lalu bersama-sama pengurus kempennya dan wartawan NTV7. Didalam kejadian tersebut, Dr Ansari telah mendapati kamera dan telefon bimbit beliau telah rosak semasa jatuh ke dalam air laut.

Kejadian kedua yang berlaku hari ini semasa beliau dan rombongan melawat kawasan Bumiputera Sabah yang kebanyakkannya bekerja sebagai nelayan. Beliau turut terjatuh sebaik saja hampir memijak salah satu jeti papan sebuah rumah air di kawasan tersebut.

Pada masa yang sama, Menteri Besar Selangor TS Khalid Ibrahim sudahpun melepasi memasuki rumah berkenaan dan Dr Ansari yang berada di belakangnya jatuh ke dalam laut cetek sehingga menyebabkan baju Melayu serta kain pelikat yang dipakai beliau basah.

TS Khalid ketika itu cuba menarik tangan Dr Ansari apabila beliau berjaya memegang landasan kayu jeti tersebut sambil ditolak dari bawah oleh pekerja jentera pilihanraya PKR yang turut jatuh bersama-sama dengan Dr Ansari.

Yang peliknya ialah, bagaimana DS Hj Hadi boleh secara tiba-tiba bersama dengan jentera kempen PKR di P.185 Batu Sapi Sabah sedangkan beliau sepatutnya berada di N.45 Galas Kelantan membantu seorang lagi doktor yang bertanding di situ iaitu Dr Zulkifli.

4 ulasan:

Aisanda berkata...

pasti orang BN yang tolak dia,kan?

kontolan berkata...

..Kompom kerja UMNO!!!!!!!..tapi tak baik kita mempersendakan bencana yg menimpa ke atas orang lain..tak baik tau...KAHKAHKAHKAHKAKAH!!!!!!!

hilbert berkata...

Aisanda, Kontolan.., slm..

dah sah juga BN yg disalahkan oleh Dr Ansari, dia kata disebabkan oleh kepimpinan yg lemahlah maka jambatan tu roboh kerana tidak diperbaiki hehe

Joaz.com berkata...

celako,celako,celako!!!

Arkib Blog