Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, September 02, 2010

Desakkan BENDERA kerana terdesak !

Desakkan yang telah dibuat oleh kumpulan penunjuk perasaan yang dibayar dengan nasi bungkus iaitu Benteng Demokrasi Rakyat atau singkatannya BENDERA terhadap kerajaan Indonesia pimpinan Presiden Susilo Bambang Yudhuyono agar 2 juta tenaga kerja dari Indonesia dibawa keluar dari Malaysia dan selepas itu kerajaan Indonesia diminta segera memutus hubungan diplomatik dengan Malaysia.

Wahhh...boleh saja...silakan, silakannnnn...pintu tak berkunci ! ~~~

...2 juta tenaga kerja Indonesia adalah mereka yang bekerja secara sah di negara ini tetapi bagaimana pula mereka yang anggarannya juga mencecah jumlah lebih 2 juta orang yang masih berkeliaran dan merayau-rayau, bersembunyi serta bekerja secara haram didalam hutan, kampung, pekan, bandar serta kota di seluruh negara ini tanpa sebarang dokumen perjalanan yang sah sebab masuk ke Malaysia melalui jalan atau laluan tikus ?

Jadi kita rakyat Malaysia ini mau bertanyalah dengan pemimpin-pemimpin penunjuk perasaan di Jakarta sana, adakah mereka memang bersedia untuk memberi ruang dan peluang kerja kepada rakan-rakan mereka nanti apabila mereka setuju kembali ke Indonesia demi mempertahankan kononnya kedaulatan 17,000 pulau-pulau sekitar wilayah Indonesia dari dicerobohi oleh rakyat Malaysia ?

Jika BENDERA tetap berkeras mahu terus membawa balik 2 juta orang tenaga kerja Indonesia yang sah bekerja di Malaysia pulang ke Indonesia maka kami rakyat Malaysia pun mahu sekalian pendatang-pendatang haram atau tanpa izin dari Indonesia juga harus BENDERA usahakan terlebih dahulu agar golongan PATI itu yang menyusahkan rakyat Malaysia boleh dibawa balik ke Indonesia.
Posted by Picasa

4 ulasan:

Jeffry berkata...

SLM BRO..JURUCAKAP DIA TU BODO. DIA X TAU KE KT SNI BERAPA BYK INDON YG BUAT KEJE X SENONOH. YG JD PEMBUNUH PEROMPAK PEROGOL PENCULIK!. MMG SPESIS TAK TAU DEK UNTUNG!. DTG X DI UNDANG..PEGI X DI SURUH PUN HUHUHU

amnitpg berkata...

Jemput sahaja pemimpin BENDERA untuk datang menguruskan pemulangan 2 + 2 juta rakyat Indonesia yang berada di Malaysia.
Kerajaan Msia harus utuskan segera surat kepada pemimpin BENDERA jangan lewat nanti PATI tak mahu pulang...

Tanpa Nama berkata...

kumpulan Bendera di upah R15,000 atau rm5 setiap hari untuk buat kacau. polis pula diupah lebih untuk satu trak dengan andaian kita bergaduh sesama sendiri.Ini lah bangsa Indon. Hanya kerana wang semua jadi.

hilbert berkata...

Slm Bro Jeff,
haha..ye lah bro..betul, betul..tu.. yang tu BENDERA tak lihat...saja nak cari salah rakyat Malaysia..

Amnitpg, salam bro.., kalau mereka dah bersedia dalam segala urusan..boleh jalanlah...bawa balik semuanya,,,

Rahmat Ahmad... diupah lg bro dgn nasi bungkus..aduuiii harga diri mereka boleh dijual beli,,,

Arkib Blog