Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, Mei 14, 2010

P212 Sibu: DAP & PKR sah jadi parti keluarga dan harus tukar nama !


Presiden Parti KeADILan Rakyat adalah Datuk Seri Dr. Wan Azizah binti Wan Ismail iaitu isteri kepada Ketua Pembangkang di Parlimen merangkap Penasihat UMUM PKR yang juga Penasihat Ekonomi tidak diiktiraf di Selangor serta Ahli Parlimen Permatang Pauh YB Datuk Seri Anwar Ibrahim. Manakala anak perempuan sulung mereka YB Nurul Izzah Anwar adalah wakil rakyat bagi kawasan Lembah Pantai.

Pengerusi DAP pula adalah YB Karpal Singh yang juga merupakan Ahli Parlimen Bukit Gelugor serta Peguam Tangguh kepada YB Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam kes liwat yang selalu di lewat-lewatkan.

Dua anak lelaki YB Karpal Singh iaitu YB Gobind Singh Deo merupakan Ahli Parlimen Puchong dan memegang jawatan sebagai Ahli Jawatankuasa Pusat DAP dalam parti manakala seorang lagi anak YB Karpal Singh ialah YB Jagdeep Singh Deo adalah Pengerusi DAP Pulau Pinang dan beliau juga adalah ADUN Keramat.

Penasihat DAP pula adalah YB Lim Kit Siang yang juga Ahli Parlimen Ipoh Timor dan anak lelaki beliau iaitu YB merangkap YAB Lim Guan Eng adalah Setiausaha Agung DAP disamping menggondol jawatan sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang manakala isteri YAB Lim Guan Eng pulak iaitu YB Betty Chew Gek Cheng merupakan Naib Pengerusi Wanita DAP selain menjadi ADUN Kota Laksamana di negeri Melaka.

Fuhhhh!!!... inikah contoh dua parti yang dikatakan sebagai telus, berintergriti serta bebas dari pengaruh keluarga dan bla,bla,bla,bla...

DAP patut ditukar nama kepada Family Action Party atau singkatannya FAP dan PKR tukar kepada nama Parti KeADILan Keluarga atau nama singkatan PKK. Ok?

UNDILAH BARISAN NASIONAL !!! untuk menjaminkan keadilan dalam pentadbiran dapat dikekalkan. Hidup BN! Hidup BN! Hidup BN!

Tiada ulasan:

Arkib Blog