Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Selasa, Mac 16, 2010

Tengku Anis kecewa dengan kerajaan PAS Kelantan pimpinan Nik Aziz.

Ke Bawah Duli Yang Teramat Mulia Raja Perempuan Kelantan Tengku Anis Tengku Abdul Hamid melahirkan rasa kecewa dan terkilan Baginda terhadap Kerajaan Kelantan Darul Naim yang diterajui oleh Menteri Besarnya Datuk Nik Aziz Nik Mat.

Kekecewaan Baginda Tengku Anis itu berikutan dengan kegagalan kerajaan Kelantan dibawah pentadbiran parti PAS pimpinan Mursyidul Amnya untuk melawat KBDYMM Tengku Ismail Yahya Petra ketika Baginda sedang menerima rawatan di Singapura sejak awal tahun 2009 lalu walaupun telah beberapa kali dititahkan untuk berbuat demikian oleh Baginda Sultan.

Disamping itu, Tengku Anis telah menyampaikan rasa penghargaan Baginda kepada Perdana Menteri YAB Datuk Seri Mohd Najib dan isteri YBhg Datin Seri Rosmah Mansor kerana sentiasa memberi perhatian akan kesihatan Sultan Kelantan sejak Baginda menerima rawatan di Singapura dengan beberapa kali menziarahi pasangan DiRaja itu di Hospital serta sering bertanyakan khabar Baginda melalui panggilan telefon.

Sumber berita: - http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0316&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_02.htm .

Ulasan;
Bagaimana nak jadi dengan Kerajaan Negeri yang seperti ini, sehinggakan keadaan Sultan Kelantan yang begitu lama gering pun langsung tidak diambil berat dan jarang dipedulikan ?

Kalau dah soal yang melibatkan tentang keadaan kesihatan KBDYMM Sultan sendiri pun Kerajaan PAS Kelantan tidak berdaya untuk mengurus dengan baik serta gagal untuk memberi perhatian sewajarnya, apatah lagi sekiranya perkara yang sama akan berlaku keatas rakyat biasa, rakyat bawahan yang tidak punya apa-apa kuasa kecuali kuasa undi, lagi bertambah liatlah kerajaan negeri seperti ini untuk menggerakkan tangan menghulurkan sesuatu bantuan atau simpati.

4 ulasan:

ISAC berkata...

Habis TG asyik sibuk mendoakan "orang" pecah perut dan lain-lain perkara yang memudaratkan mereka... Sampai terlupa nak ziarah Tuanku Sultan Kelantan....

Macam ni kalau menang lagi pada PRU ke 13 nanti....Tuanku Sultan mungkin boleh fikirkan untuk namakan "orang lain" untuk menjadi MB...

hilbert berkata...

Ye lah sdra ISAC,

sepatutnya Nik Aziz mengajak seluruh rakyat terutamanya rakyat Negeri Kelantan mendoakan kesejahteraan untuk Ke Bawah Duli Tuanku.

ini tak, didoakannya orang-orang yang keluar dari PKR dengan berbagai-bagai bala... tengok, puak mereka sendiri juga yang kena..

Pedang Bertuah berkata...

Tak sempat nak ziarah Tuanku, bukan diaorg taknak ziarah.

Ye lah, semua orang sibuk tunjuk muka kat Mahkamah untuk kes YB CIFU. Mana ada masa nak ziarah Sultan.

Slot sembahyang hajat lak penuh dengan aturcara minta bala kat orang itu dan orang ini... mana ada masa nak doa Tuanku sihat.

hilbert berkata...

PB,

Ye tak ya jugak.., sampai mereka boleh terlupa sapa yang memperkenankan perlantikan mereka sebagai MB, TMB, Exco-exco untuk Kelantan Darul Naim..

Arkib Blog