Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Februari 04, 2010

Can I Pump You Today ? - Mansuhkan PPSMI ???

Dulu bukan main lagi, teruk juga 2 orang Sasterawan Negara kita di usung ke hulu hilir untuk dijadikan sebagai alat oleh para pemimpin Pakatan Pembangkang bagi mendesak kerajaan khususnya Kementerian Pelajaran untuk memansuhkan Pengajian, Pembelajaran Sains dan Matematik dalam bahasa Inggeris(PPSMI), kononnya untuk untuk memertabatkan bahasa Melayu di negara ini.

Tetapi kenapa pula dalam masa yang iaitu ketika untuk melaksanakan "projek Menara Condong" masih lagi menggunakan bahasa Inggeris ? Kalau dengan kontraktor luar atau pelabur asing dari negara Barat tidak apalah juga sebab mereka memang tak faham akan bahasa Malaysia tetapi ini urusan projek dengan masyarakat sendiri jadi saya rasa tak perlulah nak tanya macam ni, " Can I F**k You 2day ?

Sepatutnya PPSMI tidak disalahgunakan. PPSMI seharusnya digunakan untuk meningkatkan lagi daya kemampuan serta sebagai salah satu saluran penting untuk menimba ilmu pengatahuan yang amat berguna seperti dalam pengajian Sains dan juga pengetahuan tinggi dalam bidang ekonomi serta perubatan bagi seluruh rakyat di negara ini untuk membawa Malaysia ke arah yang lebih cemerlang lagi.

3 ulasan:

bRAVEhEART berkata...

Salam,
Mokhtar! (Keyword), hehe. Salam ziarah dan selamat berblog.

YANG GAMBI berkata...

Salam Hilbert, jangan lupa sebut password dulu sebelum masuk....'mokhtar'3x

hilbert berkata...

hehehe.. terima kasih bRAVEhEART,

"Mokhtar" ye... saya baru ingat hehe...

Salam Yanggambi, ya,mulai sekarang kita kena gunakan p/word itu lah hehehe..

Arkib Blog