Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Sabtu, Jun 27, 2009

Nik Aziz samakan Lee Kuan Yew dengan Bank Rakyat ???

Setelah beberapa hari gambar ini saya lihat tersiar didalam blog-blog yang kebanyakannya adalah milik blogger yang pro-kerajaan, maka terlintas dihati saya untuk memuat-turunkan juga gambar ini bagi tujuan yang belum pasti.

Pada satu ketika, apabila saya merenung apa maksud yang tersirat sebenarnya disebalik gambar ini, sudah tentulah timbul tandatanya didalam hati, lalu saya pun mendapat sedikit ilham untuk menulis mengenainya.

Jika kita imbas kembali pada masa-masa yang lalu iaitu ketika era YABhg. Tun Dr. Mahathir masih lagi sebagai Perdana Menteri Malaysia, tetapi saya kurang pastilah samada pernah ke tidak Nik Aziz mengadakan perjumpaan samada secara rasmi ataupun secara "spontan" dengan YABhg. Tun. Sekiranya ada, adakah anda pernah melihat reaksi Nik Aziz sebegini rupa, siap dengan menunjukkan ibu jari sebagai tanda bagus ???

Dengan bekas Perdana Menteri yang ke-5 iaitu YABhg. Tun Abdullah Ahmad Badawi dah selalu saya melihat Nik Aziz mengadakan pertemuan dengan Pak Lah baik melalui media massa mahupun didalam media elektronik seperti tv dan sebagainya. Tetapi belum pernah juga saya melihat Nik Aziz buang tabiat sebegitu.

Jadi kita semua kena tunggulah pada masa yang akan datang. Kita kena tunggu jika ada Nik Aziz nak buat pertemuan dengan PM ke-6 kita YAB Datuk Seri Najib..."ADA BERANI KA" dia nak tunjukkan tanda bagus seperti apa yang telah dia buat untuk pertemuan diantara dia dengan Lee Kuan Yew tempoh hari.

Pada pendapat saya lah, jika Nik Aziz sanggup untuk mengulanginya iaitu dengan membuat pose istimewa sebagaimana gambar dia dengan Lee Kuan Yew diatas dan buat pula dengan Datuk Seri Najib, maka saya percaya sangat memang teruklah Nik Aziz kena gosok, kena berus, kena lap, kena pulas, kena rendam dan sebagainya oleh DAP dan PKR... tentu sekali !
Posted by Picasa

Tiada ulasan:

Arkib Blog