Pilihlah pemimpin bijaksana yang berani berkata tentang kebenaran. Tolak pemimpin munafiq yang hanya pandai berkata-kata.
Khamis, Ogos 25, 2011
Wak-wak Borneo sesat di hutan Malaya !!!
Mamalia spesis yang berbunyi macam dalam video di atas banyak terdapat dalam wilayah Kepulauan Borneo terutama di kawasan pendalaman tengah Sarawak tak jauh dari kawasan Projek Hydro Bakun di Hulu Pelagus.
Biasanya pagi-pagi sekitar jam 6 pagi begitu, wah dah mula bisinglah dalam hutan dengan suara-suara hewan macam tu,,,macam-macam bunyi unggas dalam hutan tetapi bunyi macam dalam video di atas tu lah yang menguasai pendengaran semua penghuni hutan.
Di Sarawak orang kenali hewan tu sebagai "wak-wak"... bukan orang utan, bukan babun, bukan monyet, bukan kera, bukan beruk...tapi wak-wak hehe..
SLM BRO..TIMBALAN PRESIDEN PASRAEL YANG PANDAI BIKIN LAWAK SENGAL LAGI MELUCAHKAN KEHKEHKEH ADOIYAIII
BalasPadamSalam,
BalasPadamhehe...memang lawak sangat keturunan babun tu bro hehe..